Hírek

Kézilabda III. korcsoport Megyei döntő I. helyezés. Játékosok: Géri Fanni (k), Varga Petra, Pető Viktória, Dénes Boglárka, Soós Csenge Szulita, Illés Hanna, Horváth Adél, Molnár Noémi (k), Tarai Emma, Göncz Júlia, Rostási Szonja, Bagladi Nóra, Kiss Blanka, Horváth Szofi. Edző: Mátyás Fanni

Iskolánk 1972 – 2021

Siker a szövegértési versenyen 2021.11.14.
Pintér Csongor 3.a osztályos tanulónk a csesztregi Kerkai Jenő Általános Iskola szövegértési versenyén III. helyezést ért el. Felkészítője Siklósiné Gyergyák Erika tanítónő.

Pintér Csongor

Dobogós hely a Gönczi Tízpróbán 2021.11.10.
A 8.a osztály “Turbócsigák” nevű csapata a helyi gimnázium által szervezett Gönczi Tízpróba versenyen 2. helyezett lett. A csapat tagjai (b-j): Kovács Virág, Kancsal Panna, Bedő Zsófia, Horváth Szonja Erika, Aranyos Miklós, Szabó Maja, Rigó Marcell, Lantos Lénárd, Sasvári Milán és Varga Dóra.

Turbócsigák

Remekeltek a “kockák” 2021.11.09.
A Bolyai Matematika Csapatverseny megyei fordulójában iskolánk 6. osztályosokból álló “Nagykockák” nevű csapata 2. helyezést ért el. A csapat tagjai (j-b): Orbán-Tóth Zoltán, Weinhoffer Pál Vilmos, Mánfai Anna és Pintér Regina. Felkészítőjük: Csondorné Kovács Veronika tanárnő.

Nagykockák

Kitüntették az intézményünk vezetőjét 2021.10.25.
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Zala megyei elnöksége által idén 15. alkalommal megrendezett Zala Megyei Területi Prima Díj ünnepségen különdíjat vehetett át Farkas Katalin, a intézményünk vezetője.
GRATULÁLUNK az elismeréshez az iskola dolgozói és tanulói nevében!

Pályorientációs nap 2021.10.19.

Iskolánkban 2021. október 22-én kerül sor a Pályaorientációs nap megrendezésére az 1-8. évfolyamokon.
A pályaorientációs nap célja, hogy a gyerekek minél megalapozottabban és időben felkészüljenek a pályaválasztásra, hiszen a jó pálya- és iskolaválasztás hosszú időre befolyásolja a tanulók életét.
A programok összeállításában szerepelnek üzemlátogatások, iskolalátogatások, foglalkozások, szakmák megismerése.
Programok:

Biciklivel a suliba 2021.10.15
Október 15-én BringaSuli elnevezésű program valósult meg iskolánkban. Melynek keretében több, mint 120 tanuló és pedagógus érkezett kerékpárral az iskolába. A reggeli biciklizést vállalók bringareggelit (pogácsa, alma, müzliszelet) kaptak jutalmul.
Délelőtt a 2. osztályosok kerékpáros élménybeszámolót hallhattak és a biztonságos közlekedésüket szolgáló szabályokkal ismerkedhettek meg.
Délután szabadtéri tesztpályán próbálhatták ki kerékpáros ügyességüket a diákok.

Csodák Palotájában jártunk 2021.10.14.
Október 14-én 80 tanuló vett részt egy budapesti jutalom kiránduláson, a Csodák Palotájában, 8 kísérő nevelő felügyeletével. A tanulók példamutató magatartásukkal, szorgalmas tanulmányi munkájukkal és aktív közösségi tevékenységükkel érdemelték ki ezt a rengeteg fantasztikus élménnyel teli napot.

Egykori tanítványaink visszatértek 2021.10.12.
Ígéretünkhöz híven október 8-án 16 és 20 óra között a felújított iskola bemutatásával egybe kötve vendégül láttuk a volt tanítványainkat. A 2019/2020-as és a 2020/2021-es tanévben végzett, több mint 100 fő tanítványunk és szüleik voltak kíváncsiak a megszépült intézményre, volt nevelőikre és társaikra.
Hagyománnyá szeretnénk tenni, hogy évente egy alkalommal visszavárjuk elballagott tanítványainkat. Jövőre tervezzük a 2017/2018-as és a 2018/2019-es tanévben végzett tanítványaink meghívását.

Reggeli torna 2021.10.12.
Hetente három alkalommal -hétfőn, szerdán és pénteken – reggel 7:45 és 8 óra között, Felső Nikolett és Károly Róbertné Erzsike tanítónők vezetésével 5-10 perces zenés, mozgásos ráhangolódással igyekszünk vidámabbá, könnyebbé tenni a gyermekeknek a napi munkájukat.

Tájékoztató a szülőknek 2021.10.06.

Sportnap 2021.09.24.

Iskolánk ebben az évben másodszor csatlakozott a felhíváshoz, hogy mozgással ünnepeljük az Európai Diáksport Napját! Örültünk, hogy csatlakoztak hozzánk a rédicsi tagintézményünk és a novai telephelyünk diákjai. Örömünket még az is fokozta, hogy egy felújított iskolában, gyönyörűen felújított tornatermet használhattunk. Összesen több mint 400 diák sportolt, legalább 120 percet! Az alsó tagozaton a tanítók változatos ügyességi és futóversenyeket tartottak. Volt lehetőség zenés mozgásra és floorball játékra. A táncteremben a „Fanatic jump”ment. Megismerkedtek a gyerekek egy régi népi játékkal a „Métával” is. A felsősök a testnevelők irányításával váltófutásban versenyezhettek. Folyamatosan játszották a „Fireball” játékot. Így a sport öröme mindenki számára elérhetővé vált! Valódi teret adtunk a mozgásnak!